Възпитаник на Музикалното училище създаде уред за добиване на злато
Възпитаник на Музикалното училище създаде уред за добиване на злато / dariknews.archive

Възпитаник на музикалното училище в Плевен изобрети уред за добиване на злато. Андрей Колев от Монтана -предприемач и музикант, завършил СМУ„Панайот Пипков"/тогава/ - випуск 1980 г., изобрети специално приспособление за изваждане на самородно злато от реките, съобщи Колев специално за Дарик.

Той твърди, че на ден от водата може да се изваждат и до един - два грама.

Още от древни времена по поречието на река Огоста хората са добивали злато с дървено корито, за да се прехранват. Днес обаче, музикантът и изобретател Андрей Колев е превърнал добивът на ценния метал в свое хоби. „Хубавото е да си сред природата. Очакваш нещо да се случи, не че ще откриеш нещо много голямо, но удовлетворението да извадиш златни прашинки, може би трябва да го изпиташ, за да можеш да го обясниш", обяснява Колев.

 

 

За целта той е направил специален уред, с който по-лесно да улавя малките частици. Копае се на дълбоко, тъй като златото е тежко и шансът да се намери там е по-голям. След минути с помощта на силата на гравитацията в легена, който има доста странен вид се утаява самородното злато.

 

 

Възпитаник на Музикалното училище създаде уред за добиване на злато
netinfo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Андрей твърди, че чрез този метод на добиване на злато много хора биха могли дори да изкарват прехраната си.

 

 

Докато му е още само хоби, Андрей Колев планира да направи златотърсачески курс за деца, който на теория и на практика да им покаже как сами могат да откриват златните прашинки.

За сега Колев няма намерение да патентова изобретението си в България, но го подарява на приятели и колеги от Асоциацията на търсачите на злато и метеорити.

Възпитаник на Музикалното училище създаде уред за добиване на злато
netinfo