Върховният касационен съд остави в сила 18-годишна присъда за убийство
Върховният касационен съд остави в сила 18-годишна присъда за убийство / archiv.DarikNews

Със свое решение, Върховният касационен съд на Република България остави в сила решение на Апелативен съд - гр. Велико Търново от 31 януари 2013 г., с което е потвърдена присъда, издадена на 16 ноември 2012 г. по дело на Плевенския Окръжен съд, съгласно която И.Г.П. от село Каменец е осъден на 18 години лишаване от свобода при строг режим.

Присъдата е издадена за това, че на 17 ноември 2011 г. в град Славяново - Плевенска област, И.Г.П. умишлено умъртвил А.А.Т. от същият град и се опитал умишлено да умъртви и Хр.Н.Ж. също от Славяново, като с деянието си се опитал да умъртви повече от едно лице, като е останало недовършено поради независещи от подсъдимия причини.

На 17 ноември 2011г. в 21:45 часа, в РУП-Пордим е получен сигнал от 31 годишна жена за възникнал битов скандал в дома на баща й в град Славяново. При пристигане на на местопроизшествието, полицейските служители са установили, че 59 годишния мъж е починал вследствие на нанесена му прободна рана в областта на гърдите, а 49 годишна жена, с която мъжът е живял на семейни начала, е с прободна рана, също в областта на гърдите.

Пострадалата е била откарана незабавно в ЦСМП-Плевен в тежко състояние, с реална опасност за живота. След проведените издирвателни мероприятия е установен и задържан извършителя на тежкото престъпление.