Водата в Бръшляница не става за пиене
Водата в Бръшляница не става за пиене / netinfo

Водата в село Бръшляница е мътна и негодна за пиене, след като два от водоизточниците, с които се захранва селото, са заляти от изпуснатите води на язовир. Това съобщи д-р Иван Йорданов, директор на РИОКОЗ Плевен.

Екипи на инспекцията и на ВИК са посетили мястото и по заповед на д-р Йорданов експлоатацията на двата водоизточника е спряна от днес. Взети са превантивни мерки, за да не се допусне заболяване на населението, каза още той и допълни, че хората са предупредени да не пият от водата. Издадено е предписание до кмета на Бръшляница за осигуряване на питейна вода от водоноска при необходимост. До края на деня се очаква да са готови резултатите от предварителните микробиологични проби.

От ВИК Плевен съобщиха, че от днес в селото се въвежда режим на водоподаването. Снабдяването с питейна вода ще става от резервен водоизточник, който вече е включен в експлоатация. Със заповед на РИОКОЗ, от днес остават затворени детската градина и обектите за обществено обслужване в Бръшляница.

Водният режим ще бъде отменен когато пробите покажат, че водата няма отклонения от стандартите за използване за питейни нужди.