Вестниците днес
Вестниците днес / sxc.hu

Мераклиите за брак на 11.11.2011 да побързат, този съвет е поместен на първата страница на вестник «Посредник». По данни на ЕСГРАОН девет двойки са заявили желание да сключат граждански брак на тази дата. Могат да бъдат записани обаче само още четири двойки, защото толкова позволява графикът.

На страница първа е поместена интересна снимка на прикован торс от манекен върху дърво. Тази находка се намира на пътя за Долна Митрополия. Тя привлича погледа на шофьорите и нарушава концентрацията им, тъй като отдалече изглежда, че до дървото има гола жена.

Увеличават се желаещите за помощи за отопление, информира от стр.2 изданието. В «Социално подпомагане» Плевен вече са подадени 9 816 молби от социално слаби хора, желаещи да получат помощ през зимния сезон. Най-много са молбите за отпускане на помощ за твърдо гориво в пари.

Плевен ще бъде домакин на две международни киноложки изложби на 22 октомври. Събитието ще се проведе на помощното игрище до Спортното училище. Едната изложба е с начало 10.00 часа, другата започва в 14.00 часа.

40 плевенчани са сред желаещите да вземат по 20 хиляди лева от Социалното министерство, за да развиват собствен бизнес. По този проект могат да кандидатстват безработни със средно или висше образование, които са регистрирани в Бюрото по труда.

Ако пък си имате любим данъчен служител може да гласувате за него в конкурса на НАП «Служител на годината». Част от гласуването ще се проведе онлайн във вътрешния портал на агенцията - НАП -нет. Победителят ще бъде обявен на 16 ноември -професионалния празник на НАП.

Регистрираните безработни в Плевен намаляват, за това информира от първата си страница вестник "Посоки". 13 души се конкурират за едно свободно място, най-много се търсят неквалифицирани работници.

Нови свидетели и финансова експертиза ще изясняват обстоятелствата около обвинения във взимане на подкуп общински инспектор Милен М. Служителят на Общинския инспекторат по обществен ред в Плевен, който беше задържан миналата година при получаване на сумата от 40 лева, ще се изправи отново пред Окръжния съд на 15 ноември от 10.00 часа.

Роди се ново незаконно сметище до Скобелевия парк, пише в изданието. Ново място за трупане на отпадъци се заформя вляво от пътя за Къшин, срещу оградата на Скобелевия парк. Хората, които живеят наблизо, твърдят, че това са строителни отпадъци от близките строежи. Там постоянно пазят полицаи, но тяхната задача е друга - гледат за колани, за превишена скорост, за светлини, а не кой си хвърля боклука.