В Плевен представят помагащи технологии за комуникация чрез поглед
В Плевен представят помагащи технологии за комуникация чрез поглед / assistfoundation.eu

Помагащи технологии за комуникация чрез поглед ще бъдат представени в Плевен на 20 и 21 януари. Събитието е под мотото "Здравей! Това съм аз!" и е организирано от фондация "АСИСТ - Помагащи технологии". Презентациите ще бъдат в Конферентната зала на Община Плевен в сграда "Гена Димитрова" и в Помощно училище „П. Р. Славейков" в жк "Сторгозия".
Технологиите за комуникация чрез поглед дават възможност на деца и възрастни, които не могат да говорят и да използват ръцете си, да управляват компютър само с помощта на погледа си и така да общуват и да изразяват себе си.

Програмата включва семинар, уъркшоп, демонстрации на различни допълващи и алтернативни способи за комуникация и консултации за хора с тежки физически увреждания, техните семейства, специалисти. Участието в събитието (или в част от него) е безплатно, но се изисква предварителна регистрация до 18 януари - на сайта на фондацията assistfoundation.eu. Участниците в уъркшопа получават сертификат за участие.

Събитието е част от Националната информационна кампания за популяризиране на помагащи технологии за комуникация чрез поглед "ЗДРАВЕЙ! ТОВА СЪМ АЗ!" на фондацията. Провежда се в седем града в България - София, Варна, Бургас, Русе, Пловдив, Плевен и Стара Загора.

Във всеки град се организират събития с четири модула, насочени към различни аспекти на разпространението и използването на нови помагащи технологии и различни заинтересовани страни.