В Луковит се подготвят за 3 март
В Луковит се подготвят за 3 март / netinfo

С различни инициативи ще отбележи община Луковит Националния празник – 3 март. Програмата започва на 25 февруари, тогава от 16.00 часа в читалнята на библиотеката в града ще се проведе конкурс по художествено слово за ученици от III до VI клас за стихове, посветени на Освобождението.

За следващия ден от 17.30 часа в зала „Луковит” е предвидена среща с директора на Националния военно-исторически музей полк. Петко Йотов. Тогава гостите и жителите на града ще могат да видят и синкретичния спектакъл „Съдбините на България” по случай Националния празник, в който ще участват ученици от ПГ по селско стопанство „Сергей Румянцев”.

На самата дата 3 март тържествата ще се проведат на централния площад, те ще започнат в 9.00 часа с панихида за падналите в боевете за свободата на България в храм “Св. вмч. Георги”. От 10.30 часа венци и цветя ще бъдат поднесени на паметника, след което започва общоградско тържество по случай 3 март. То е под надслов „За теб, Българийо”, в него ще се включат ученици и самодейни състави от Луковит.