В ДФСГ „ИНТЕЛЕКТ  отбелязаха Международния ден на толерантността
В ДФСГ „ИНТЕЛЕКТ отбелязаха Международния ден на толерантността / dfsg.intelect

На 17 ноември ученици от ДФСГ „Интелект" изразиха своето отношение към толерантността чрез традиционните хора на народите.
Събитието започна с минута мълчание към жертвите на терористичния акт във Франция в израз на съпричастие и толерантност към болката на другите.
Изявата продължи в изпълнението на  гръцко, турско, ромско, македонско и дунавско хоро.

В ДФСГ ИНТЕЛЕКТ " отбелязаха Международния ден на толерантността
netinfo

В нея се включиха ученици от IX , X и XI клас. Бяха изработени и постери от Зорница Найденова - X „г" и Стефани XI" в" клас. През целия ден на монитора пред учителската стая в ДФСГ"Интелект" вървяха тематичните презентации на учениците Патрик и Радостина Симеонова от X клас.

Организаторките на събитието Людмила Дончева - учител по философия и Стефка Иванова - учител по история, направиха и поставиха във всяка класна стая - Принципите на толерантността придружени с идеята, младите хора да допълнят и съставят и свои правила в класа.

„Нека всички да се опитаме да бъдем ТОЛЕРАНТНИ !".

На 16 ноември 1996 г. на Общо събрание на ООН е приета Декларацията за принципите на толерантността. Като член първи е залегнала дефиницията на това що е толерантност.
Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на всички форми на само изява и способи за проява на човешката индивидуалност.За да има толерантност - трябва да има знания, откритост, общуване и свобода на мисълта, съвестта и убежденията.
Толерантност - това е хармония в многообразието.
Толерантност - това е добродетел, която прави възможно достигането на мира и способства за замяната на културата на войната с културата на мира
Многообразието в света ни учи да сме толерантни, показва ни колко е пъстър животът и колко много и различни начини има, за да изразим себе си.

Празникът ни завърши с много усмивки и добро настроение под мотото : „ Нека да бъдем толерантни -- Това е да бъдеш човек ! "