В Бръшляница недоволстват от работата на РПУ - Пордим
В Бръшляница недоволстват от работата на РПУ - Пордим / gerb.press

 

Председателят на Общински съвет Плевен Дарин Ангелов и общинските съветници от ПП ГЕРБ Красимир Трифонов и Даниела Гонкова посетиха селата Бръшляница и Мечка на разкритите временни приемни, сЪобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-Плевен.

На срещата в Бръшляница жителите изразиха удовлетвореност от работата на кмета на селото Цветан Господинов, с думите, че той прави всичко възможно, което е по силите му - и за поддържане на чистотата, за снегопочистването. Като основен проблем си остават кражбите в Бръшляница. Според местните хора, не минава ден, без да е обрана къща. Възрастните хора се страхуват, дали ще осъмнат.

По този повод, кметът на селото е направил писмето предложение до ОД на МВР за преместването на селото към Първо РПУ, а не към РПУ - Пордим, тъй като расте недоволството от работата на пордимското управление и по-голямата му отдалеченост от населеното място.

В Мечка хората се похвалиха, че за последния месец няма нито една кражба в селото. Това се дължи на поставеното видеонаблюдение, добрата работа на полицаите в селото, както и на ангажираността на част от ромското население по програмата за временна заетост.

61 човека са заети с почистване и озеленяване на улиците и градинките. Основно са почистили и дерето на реката, което не е правено повече от 20 години. Те са изключително доволни, че са на работа. Дори настояват тази година, ако е възможно, бройката да бъде увеличена.