Успешна юбилейна учебна година отчете НУ"Христо Ботев"

НУ „Христо Ботев”- Плевен тържествено изпрати випуск 2016
НУ „Христо Ботев”- Плевен тържествено изпрати випуск 2016 / hr-botev
Проведеното тази година външно оценяване на МОН за IV клас, доказва трайна тенденция в ежегодно високите постижения на учениците от НУ „Христо Ботев”, гр. Плевен. Системната учебна подготовка, развитието на различните видове интелигентност, иновативните подходи, прилагани в учебния процес, високото професионално ниво на екипа допринасят за отличните резултати, които показват учениците за поредна година на НВО.

През учебната 2016/2017 година общият бал от четирите предмети, включени в НВО е 19.23.
Този резултат е с 0.28 по-висок от миналогодишния и се различава само с 0.05 от резултата през 2015 г., когато училището беше на 14-то място в България от общо 1868 училища. Това информираха от педагогическия екип на НУ"Христо Ботев" в Плевен.
 
Основната цел на целия педагогически колектив на НУ „Христо Ботев“, Плевен е развитие на индивидуалните интереси, предпочитания и заложби на учениците в областта на науката, културата и спорта.

Много са учениците, които показаха своите математически знания в организираните през годината математически състезания и завоюваха много призови места.

В международното математическо състезание „Математика без граници“, в което участват математици  около 16 000 ученици от 27 страни на 5 континента спечелиха:
Есенен – 27 медала: 5 златни, 12 сребърни и 10 бронзови
Зимен – 27 медала: 8 златни, 13 сребърни и 6 бронзови
Пролетен- 28 медала: 8 златни, 10 сребърни и 10 бронзови
    
На  Коледното  математическо  състезание, Виктор Бориславов Иванов , ученик от  1 клас на нашето училище е класиран на първо място и е единствения участник с максимален брой точки – 100. Завоювани са още 1 първо, 9 втори и 6 трети места.
      На 8 април 2017 г. в гр. Ямбол  се проведе Националният кръг на състезанието „Знам и мога”, в който участва класиралата се в областния кръг Виктория Красенова Кръстева – ученичка от IV в клас.
     На Националното финално състезание на СБНУ, 54-ма са наградените наши възпитаници от общо 174 участници от гр. Плевен. От тях с максимален брой точки са 35.
     Гордост за нашето училище е спечелването на първа награда от второкласничката Виолета Николова на Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението“, в който  участваха 392 творби на ученици от 21 населени места на България.
    
Много златни, сребърни и бронзови медали спечелиха талантливите ни ученици  в различни спортни състезания: в Национални и Международни турнири по блиц и ускорен шахмат, турнир по футбол за купа „Освобождение“, градски плувен турнир „Аква център“, Международен турнир по художествена гимнастика „Коледни звездички“ за деца от 5 до 12 години, гр. Мездра, състезания по лека атлетика, спортни танци, Шотокан Карате До и др.
Кристиян Георгиев завърши 1-ви до 10 год.  на блиц, а  Катрин Нинова финишира 2-ра на международен турнир по шах в Гърция. Кристиян Милев победи при шахматистите до 12 години на турнира II Купа по шахмат Mall Велико Търново.
    
Малките таланти от ВГ „Ботевци пеят“ при НУ „Христо Ботев” – Плевен, завоюваха златни медали и приз „Плевенско славейче” в Конкурса за деца изпълнители на народни песни, посветен на 75 годишнина от рождението на оперната прима Гена Димитрова. В XII Регионален детско-юношески конкурс „Фолклорни приумици“ в гр. Червен бряг отново взеха златни медали в категория „Народно пеене“ за деца от 5 до 10 години и бяха отличени с първи места на Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки” в гр. Левски, в който се включиха  над 500 участници.
 
Директорът Цветелин Горанов поздравява учениците за високите постиженията и им пожелава много бъдещи успехи. Благодари и на класните им ръководители за усилията, които полагат, за да възпитават у тях борбен дух и стремеж към постигане на нови върхове.