Усилено върви ремонтът на Спортното училище
Усилено върви ремонтът на Спортното училище / obl.admin.pl

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев провери хода на ремонтите дейности на Спортно училище „Георги Бенковски" - Плевен. Той се увери, че на обекта кипи усилена работа.

Дейностите стартираха на 24 март тази година, а изпълнител на обекта е софийска фирма. От пресцентъра на Областна администрация уточниха, че фирмата е спечелила офертата на Министерството на младежта и спорта и ще ремонтира спортните училища в Плевен и Пловдив.

Дейностите предвиждат да се направи топло и хидроизолация на покрива на сградите, да се санират фасадите, да се подмени вътрешната и външната дограма, подовите настилки, ремонт на санитарните възли, шпакловане и боядисване на стените и таваните и подмяна на осветителните тела. Общата сума е почти 3 милиона лева, а срокът за изпълнение - 8 месеца. Това е първата голяма обществена поръчка на министерството с одобрени средства от правителството.

Усилено върви ремонтът на Спортното училище
netinfo

Плевенското спортно училище не е ремонтирано от своето откриване. Министър Марияна Георгиева го посети през есента на миналата година по покана на областния управител и се увери в нуждата от инвестиции. Тя се ангажира и с отпускане на средства за ремонт на лекоатлетическата зала.