УМБАЛ - Плевен получи голямо дарение от Дания
УМБАЛ - Плевен получи голямо дарение от Дания / umbal.pl

Значително дарение получи УМБАЛ „Д-р Георги Странски" - Плевен. Благородният жест бе извършен от организация в Дания, с посредничеството на фондация „Бългериан ейд мишън" - гр. Банкя. Дарението включва 20 електрически реанимационни легла, 6 детски легла с подвижен механизъм, 28 дунапренови дюшеци, 4 детски дървени легла, 4 легла за новородени, 13 инвалидни колички, стол за баня, проходилки, калъфки и бастуни. Размерът на помощта е значителен, тъй като само едно реанимационно легло струва над 20 000 лева.

Оборудването е предоставено на Клиниката по ортопедия и травматология, Клиниката по педиатрия, Първо и Трето отделение на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, Отделението по неонатология, Клиниката по ушни, носни и гърлени болести и други звена в лечебното заведение.

С новото оборудване пациентите на УМБАЛ - Плевен ще се чувстват по-комфортно по време на лечението си, а това ще допринесе и за по-бързото им възстановяване, категорични са специалистите.

Това е поредното дарение на датската организация у нас и е първото, обект на което са пациентите на Университетската болница в Плевен.