Ученици от СОУХр. Смирненски взеха Голямата награда на втория Арлекин
Ученици от СОУХр. Смирненски взеха Голямата награда на втория Арлекин / dariknews.archive

На 11 юни в Националния пресклуб на БТА в Плевен, пресконференция даде ръководството на СОУ „Христо Смирненски" - Плевен.

Поводът бе спечелването на Голямата награда в Националния фестивал „Арлекин" от клуб „Медии и комуникации" с ръководител г-жа Първолета Петкова при СОУ"Христо Смирненски"  Плевен.

В пресконференцията участваха директорът на училището Николай Иванов, г-жа Петкова и част от учениците, които са спечелили наградата в конкуренция с кандидати от България и чужбина.

Както вече писахме, младите журналисти от клуб „Медии и комуникации" на СОУ "Христо Смирненски" град Плевен, с ръководител г-жа Първолета Петкова, които работят по проект УСПЕХ, достигнаха до финалните номинации на националния фестивал за детско медийно изкуство „Арлекин" и участваха на 7юни с радиопредаване на тема „СПИН - част от нашето съвремие" във Варна, където този уикенд се проведе заключителната част на фестивала.

Екипът на медийната група беше в състав: Сузана Цветанова, Ивана Стоянова, Велислава Веселинова, Михаела Христова и Мирослав Костадинов и  с ръководител Първолета Петкова.

Ученици от СОУ"Хр Смирненски" взеха Голямата награда на втория "Арлекин"
netinfo

Номинацията на талантливите журналисти от СОУ „Христо Смирненски" беше в раздел "Радио предаване". Учениците от клуб, „Медия и комуникации" имат зад гърба си няколко участия със живи предавания в програмата на общинското радио „Плевен", за което водещият на предаването „Денят с радио Плевен", Иван Каневчев сподели за Дарик:

„Радостно е, че те имат интерес, имат правилен говор и държание пред микрофона и имат интерес към тази професия и я усвояват чрез практически занимания". Той отбеляза, че при гостуванията си в радиото, учениците идват по различни поводи, които те си измислят, както и със сценарии, които те сами са създали.

Ученици от СОУ"Хр Смирненски" взеха Голямата награда на втория "Арлекин"
netinfo

Фестивалът „Арлекин", който се прави за втори път е по идея на Хачо Бояджиев и се осъществява от съпругата му, като в него участват ученици от цял свят.