/ dariknews.archive
Три ще са местата в Плевен, на които ще се продават мартениците тази година. Това обяви кметът на Плевен Георг Спартански по време на седмичната оперативка.

Позициите за разполагане на маси за продажба на мартеници в Плевен са общо 109 и ще бъдат разпределени на три места в центъра на града. Те са покрай оградата на Музея Цар Освободител Александър II-ри - 27, на старата Улица на цветята - 26 и в района на  паметника на пл.“Свободата“ - 56.

Схемата ще бъде качена на сайта на общината най-късно на 12-ти януари. В заявлението ще трябва да е посочен номерът на желаната позиция с добавени резервни варианти в случай, че мястото вече е заето. Приемът на заявления започва на 15 януари в Центъра за обслужване на граждани.

Кметът Спартански коментира практиката за подаване на заявления, част от които са дори по три и то подавани от хора, които не са търговци.

„По този начиин узаконяваме сивата икономика“, каза кметът и заяви личното си мнение, разрешения да се дават само на търговци и така на един търговец да се дава само по едно място. Така според Спартански би се избегнал един скрит монопол с мълчаливото съдействие на общината.