Три години условно за двойно убийство на пътя
Три години условно за двойно убийство на пътя / archive.dariknews

Три години условна присъда с пет години изпитателен срок постанови Ловешкият окръжен съд за 46-годишния Б.Р. от София, причинил по непредпазливост в катастрофа смъртта на възрастно семейство от Севлиево. През петте години на изпитание столичанинът трябва да се явява и на периодични срещи с пробационен служител. Освен това шофьорската книжка му се отнема за четири години.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Катастрофата, взела две жертви, стана на 9 февруари т.г. на главния път София - Варна в района на Български извор. Б.Р. бил зад волана на „Мерцедес", в него била и майка му. Луксозното возило обаче се ударило челно с „Трабант", шофиран от 68-годишен мъж от Севлиево, който пътувал с 64-годишната си съпруга.

След сблъсъка и двете коли избухнали в пламъци и изгорели напълно. Труповете на загиналите били толкова обгорели, че дълго време криминалистите не могли да установят пола им. Софиянецът и майка му се отървали невредими.

Ловешкият окръжен съд постанови още столичанинът да поеме разноските за адвокат на наследника на загиналите, които възлизат на 1000 лв., както и да плати малко повече от 1300 лв. на РУП - Тетевен, за направени експертизи.