Съдът пусна шофьора убиец от Лесидрен под домашен арест
Съдът пусна шофьора убиец от Лесидрен под домашен арест / svetlomira.anastasova

Състав на Ловешкия окръжен съд промени мярката за неотклонение на шофьора убиец от Лесидрен от постоянно задържане под стража на домашен арест. Адвокатът му Владимир Маринов настояваше за по-лека мярка - подписка, но съдът уважи искането на прокуратурата с мотива, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Защитникът заяви, че ще обжалва определението пред Апелативен съд - Велико Търново.

Мярката на Михайлов бе променена, тъй като е изтекъл законовият двумесечен срок за постоянно задържане под стража в досъдебното производство. Филип е в ареста от 14 август т.г. Прокурор Валентин Вълков помоли съдът да съобрази, че разследването е към своя край - остава да се изготви само автотехническата експертиза и да бъде разпитан един свидетел, и затова мярката за неотклонение на обвиняемия да не бъде най-леката, а домашен арест, за да не се окаже на по-следващ етап, че шофьорът убиец е извън пределите на страната, визирайки случая с Хюриет Сюлейманов, който преди година и половина отне три млади живота край Луковит.

На 11 август малко преди 19:00 ч. 28-годишният шофьор при нерегламентирано състезание с друг лек автомобил размаза с колата си 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов. Петя Божкова - на 15 г. оцеля по чудо само със счупване на предмишница и подбедрица. Предвижданото от закона наказание за подобно престъпление е от три до десет години затвор.