Съдът не възстанови на поста му кмета на Левски Георги Караджов
Съдът не възстанови на поста му кмета на Левски Георги Караджов / netinfo

Плевенски окръжен съд отхвърли като недопустима жалбата на отстранения от длъжност кмет на Община Левски Георги Караджов за връщането му на работа. Жалбата на Караджов е срещу определение на Районен съд Левски, в което е оставена без уважение молбата му за отмяна на остраняването му от длъжността кмет.

Отстраняването му от поста стана факт през декември 2008 година, след като беше обвинен в длъжностно престъпление. Досъдебно производство срещу него пък беше заведено още през октомври 2007 година. Защитникът на кмета - Антоанета Константинова посочи, че сред мотивите на Районен съд Левски Караджов да не бъде възстановен на работа, е предположение за образуване на бъдещо съдебно производство.

Тогава има вероятност той да попречи на разкриването на обективната истина. Според адвокат Константинова това са хипотетични разсъждения, неподкрепени с доказателства. Вчера стана ясно, че Главна прокуратура удължава срока за разследване по досъдебното производство срещу Караджов с още 4 месеца. В момента той е в неплатен отпуск.