Събраха първите 300 книги за благотворителния търг за лечението на Влади
Събраха първите 300 книги за благотворителния търг за лечението на Влади / spravedlivost.vladi

Близо 300 са книгите, дарени до момента за кампанията „Чети и помагай!", организирана от сдружение „Справедливост" с цел набиране на средства за лечението на 24-годишния Владимир Петров от Плевен. Търгът на книги е част от новата кауза на Сдружението - „Да помогнем на Владимир Петров", която усилено набира скорост.

25-годишният Влади остава инвалид след катастрофа с мотор на 14 април 2012 г. Удря се в автомобил, като сблъсъкът е страшен, и получава тежка мозъчна контузия. Следват близо три месеца в кома. При събуждането на момчето се установява, че не може да се движи и говори. В резултат на последвалите множество операции и на грижите в момента Владимир е в по-добро състояние, но е на инвалиден стол - неподвижен. Той е единствено дете на своите родители, които са решени да се борят за пълното оздравяване на детето си.

По специално разкритата банкова сметка в Плевен за лечението на Влади вече има постъпили десетки дарения. С 469 лева от събраната сума преди около седмица бяха закупени две ортези за 24-годишния плевенчанин, съобщиха от „Справедливост". От Сдружението уточниха, че след консултации с лекар е било установено, че за рехабилитацията и лечението на младежа на този етап са нужни нови ортези, с които да се укрепват крайниците и се подпомага двигателната активност.

В момента е в ход организация на благотворителния търг за книги, насрочена е и дата за търга - 16 март. Той ще се проведе на страницата в интернет на сдружение "Справедливост", където вече са публикувани и правилата и условията за участие в него - www.spravedlivost.eu.

Книгите за търга се събират в три града в страната - Плевен, София и Стара Загора:


Всеки, който желае да помогне за лечението на Влади, може да го направи и на следната банкова сметка:

IBAN: BG92UNCR70001522200499
BIC: UNCRBGSF
Титуляр на дарителската сметка: Сдружение „Справедливост"