Събират учебни пособия за децата от Дома в Тотлебен
Събират учебни пособия за децата от Дома в Тотлебен / снимка Дарик Плевен
Събират учебни пособия за децата от Дома в Тотлебен
32451
Събират учебни пособия за децата от Дома в Тотлебен
  • Събират учебни пособия за децата от Дома в Тотлебен

Благотворителна акция за събиране на учебни пособия за децата от Дома в село Тотлебен са инициирали няколко плевенски майки. Дарителската инициатива е наречена "На есен с песен" и ще помогне на изоставените деца да се почувстват щастливи, когато тръгнат на училище след няколко дни, разказа за Дарик Константина Емилова, една от майките-инициатори.

Всички, които желаят да помогнат, могат да дарят тетрадки, книги, химикалки, блокчета, боички, а също и дрешки, ранички и обувки за децата. Даренията се събират в магазин "Пинко" на ул. Цар Симеон" 5 в Плевен. В дома за деца лишени от родителски грижи "Младен Антонов" има около 80 деца на възраст от 3 до 18 години.

Събират учебни пособия за децата от Дома в Тотлебен
netinfo

Константина Емилова отправи призив към гражданите да се лишат от едно сутрешно кафе и с парите да купят нещо за децата от дома. Според нея, когато родителите подготят собствените си деца за първия учебен ден, могат да купят още една тетрадка или още една химикалка повече и да направят щастливи учениците в дома.

Доста хора вече са откликнали на призива за помощ и са се включили в благородната кауза като са дарили раници, детски играчки, блокчета и дрешки за възпитаниците на социалното заведение, обясни още Константина Емилова.