Стойков: Брестовец е символ на древни традиции
Стойков: Брестовец е символ на древни традиции / gerb.pleven

Празник под надслов „Бъдеще с традиции" се проведе в плевенското село Брестовец. В залата на местното читалище „Наука" бе представена изложба на национални носии, вещи от бита на българите и типичните за този край ястия. В отделен кът посетителите имаха възможност да видят как се преде вълна, а по-любопитните можеха да се научат и на тънкостите на този занаят.

Събитието събра цялото село. На него присъстваха кандидатът за втори мандат кмет на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, Радослав Иванов, кандидат за кмет на село Брестовец и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ за Плевен.
„Благодаря ви, че поддържате жив духа на българщината", каза кандидатът за кмет на Плевен за втори мандат проф. д-р Димитър Стойков. Той пое ангажимент още до края на годината да бъдат осигурени средства за подмяна на улуците на читалището.

Предвижда се и ремонт на сградата, защото „Тези прекрасни и талантливи хора, които днес видяхме на сцената, трябва да имат дом, където да творят и да ни радват с изкуството си. Читалището ще бъде наш основен ангажимент", каза проф. Стойков. Пред хората той отчете, че за Брестовец е приоритет за асфалтиране и допълнителни предстои да бъдат отделени.

За кандидатът за кмет на Брестовец за още един мандат проф. Стойков каза, че: „Радослав работи с цялото си сърце и душа за Брестовец. Сигурен съм, че той ще продължи да е отдаден на хората", допълни кандидатът за втори мандат кмет на Община Плевен проф. Димитър Стойков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление