Спряха шофьор с 3,14 промила, а друг - с над 1,8 едва не се преби
Спряха шофьор с 3,14 промила, а друг - с над 1,8 едва не се преби / archive.dariknews

На 9 септември 2014 година в Първо РУП в Плевен е започнато незабавно производство затова, че около 1,25 часа същата нощ в Плевен на улица "Раковски" при проверка е установено, че 41-годишен от Никопол, като водач на лек автомобил "Форд Сиера" шофира в нетрезво състояние.

Пробата с "Алкомер" е показала концентрация на алкохол 3,14 промила. Уведомен е районен прокурор. За престъпление по чл 343 "б", ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 9 септември 2014 година в РУП - Никопол е започнато бързо полицейско производство срещу 50-годишен от Плевен. На 6 септември 2014 година около 21:00 часа като водач на собствения си автомобил "Опел Зафира" на пътя в посока село Драгаш войвода, плевенчанинът е загубил контрол над автомобила, преобърнал се е в ляво по посока на движение извън пътното платно.

При инцидента са нанесени материални щети по автомобила. На местопроизшествието е извършен оглед. Служители при РУ-МВР - Никопол са изпробвали 50-годишният по надлежен ред с техническо средство Дрегер "Алкотест" и уредът е отчел концентрация на алкохол 1,83 промила в издишания въздух.

На водача е издаден талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор от РП - Никопол. За престъпление по чл.343 «б», ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.