/ dariknews.archive
На 16-ти април - вторник, от 14:00 часа в сградата на Община Плевен ще се проведат консултации с политическите партии за избиране на РИК във връзка с предстоящите избори за Европейски парламент, които ще се проведат на 26-ти май.

Сериозен спад в броя на гласоподавателите в област Плевен отчитат от РИК

За трети път от началото на мандата си, кметът на Плевен Георг Спартански  ще предложи на партиите и коалициите подписване на джентълменско споразумение във връзка с разпространението на агитационни материали по време на предизборната кампания.

За Дарик кметът Спартански коментира:

„До сега имаме добър опит в това отношение и през последните три години по време на всички проведени национални избори правихме такава инициатива. Отзоваха се всички политически партии, подписаха това споразумение, да не се лепи на нерегламентирани места, за да покажем друга политическа култура и друго ниво на обществено съзнание и искам със задоволство да отбележа, че тези джентълменски споразумения, подписани официално от представители на политическите сили в присъствието на журналисти, даваха ефект и град Плевен е многократно по-чист и почти не се налагаше премахване на материали след приключване на предизборната кампания.

Излъчиха състава на РИК за 15 МИР-Плевен за европейските избори през май

Вярвам, че и утре ще има политическа воля и ще стигнем отново до подписване на това споразумение, което ще даде възможност кампанията да премине под знака на добрия тон и градът да остане чист след поредните избори“, каза кметът Георг Спартански.