СКШ ПлевенXXI изпълнява Проект по Спорт за децата в детските градини
СКШ ПлевенXXI изпълнява Проект по Спорт за децата в детските градини / sksh.21

Реализирането на Проекта по Програма на Министерството на младежта и спорта "Спорт за децата в детските градини", финансиран от Министертвото на младежта и спорта, стартира на 1 октомври 2014 г. и ще продължи до 31 май 2015 г. Основната цел е създаване на условия и възможности за участие на децата от три партниращи детски заведения в безплатни занимания по шахмат за начално овладяване на шахматната игра.

СКШ "Плевен"XXI изпълнява Проект по "Спорт за децата в детските градини"
netinfo

С осъществяването на своя проект, СКШ "Плевен XXI" популяризира спорта шахмат в три детски градини, разположени в различни райони на града - ОДЗ "Еделвайс", ЦДГ "Чучулига" и ЦДГ "Пролет".

Групите са три и се състоят от 15 деца с проявен интерес към шахматната игра. Заниманията се провеждат два пъти седмично по 30 минути, под ръководството на мс Христинка Илиева, треньор на СКШ "Плевен XXI". Стремежът е да се формира траен интерес и да се стимулира по-нататъшна амбиция у децата към системни шахматни занимания. В края на учебната година в залата на СКШ "Плевен XXI" на булевард "Скобелев" 20 ще се проведе турнир за всяка детска градина. На него ще бъдат поканени родители на обучаващите се деца, директорът и учителите на детските заведения, представител на ММС , журналисти и други гости. На всички деца ще бъдат раздадени сертификати за участие в Проекта, а най-талантливите ще бъдат привлечени да тренират в детско-юношеската школа на клуба.

С обучаването на бъдещи ученици, плевенският клуб подкрепя и програмата "Шах в училище" на Европейския шахматен съюз, чиято идея е да бъдат въведени часове по шахмат в европейските начални училища.