Шест години затвор получи крадец на телевизори
Шест години затвор получи крадец на телевизори / archive.dariknews

С присъда от 10 януари 2014 г., Окръжният съд в Плевен призна подсъдимия П.Д. за виновен за това, че на 2 и 3-ти май 2013 г. в град Плевен при условията на опасен рецидив е откраднал два LCD телевизора, маркови парфюми и дебитна карта, мобилен телефон марка „Nokia" и SIM-карта. Общата стойност на откраднатите вещи от дома на собственичката З.Т. от гр. Плевен е 765,00 лв.

За това деяние, съдът е определил наказание от девет години лишаване от свобода като на основание чл.58а ал.1 от Наказателния кодекс е намалил наказанието с една трета. Наказанието от шест години следва да се изтърпи при първоначален строг режим в Затвор или Затворническо общежитие от закрит тип.

Със същата присъда съдът е признал подсъдимия П.Д. за виновен и за това, че на 3 май 2013 г. в 3:42 часа използвал дебитната карта на З.Т.  и на три пъти изтеглил парични суми на обща стойност 170 лв. За това деяние, съдът осъжда П.Д. на четири години и шест месеца лишаване от свобода като на основание чл.58а ал.1 от НК е намалил наказанието, което също трябва да бъде изтърпяно при строг режим с една трета.

Съдът е определил на подсъдимия П.Д. едно общо най-тежко наказание от шест години лишаване от свобода, което да се изтърпи при първоначален строг режим в Затвор или Затворническо общежитие от закрит тип. Към наказанието е добавена и глоба от 200 лева.

Присъдата може да се обжалва и протестира в петнадесет дневен срок от днес пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.