geomar4alo
geomar4alo / pleven philharmony
За ценителите на класиката, за тези, които с носталгия пазят в сърцето си рок-баладите и хитовете на поп-музиката от своята младост за онези, които казват: „Харесвам хубавата музика, каквато и да е тя!”
За всички тях са прекрасните изпълнения в новия проект на Плевенска филхармония „Класик поп-рок симфони”.
В центъра на събитието е квартет ГеоМарЧаЛо – един нестандартен ансамбъл, обединил в творческите си търсения водещи музиканти от филхармонията.
Тази сряда – 19-ти септември – зала „Катя Попова“ в Плевен

geomar4alo
pleven philharmony

С атрактивен флашмоб, музикантите:
ГЕОрги Милтиядов – пиано
МАРина Белчева – виолончело
ЧАвдар Вълков - цигулка
ЛОра Табакова – виолончело, излязоха с инструментите си в центъра на Плевен, за да приканят приятелите на подбраната и изпълнената с финес музика на втория си съвместен концерт с Плевенска филхармония с участието на Люси Дяковска, който ще се състои тази вечер от 19:00 часа в зала "Катя Попова" в Плевен.

geomar4alo
dariknews

Членовете на квартета твърдят, че това, което ги е събрало заедно, е любовта към музиката, желанието да експериментират и да провокират себе си и публиката с по-различна интерпретация на известни творби от музикалната класика и други съврменни стилове. В проекта ”Класик, поп-рок симфони” са включени произвдния на Шопен, Пиацола, Рахманинов, Стинг, Л. Коен, Адел, Дворжак, Майкъл Джексън и Лед Цепелин... с великолепен съпровод на голям симфоничен оркестър и майсторски аранжирани от Георги Милтиядов. Подобен синтез на класически и съвременни стилове специалистите наричат „класически кросоувър” и през последните 5 - 6 десетилетия класическите музиканти все по-често прибягват до него, за да да популяризират своето изкуство и да го направят по-достъпно. Но това, което гарантира успеха на квартет ГеоМарЧаЛо преди всичко, е високият професионализъм на изпълнителите и непреходният чар на музиката, която вълнува сърцето, завладява тялото и те кара да пееш и танцуваш.
Билети на касата на Плевенска филхармония

geomar4alo
pleven philharmony