Румен Петков: Атанасов е лъжец
Румен Петков: Атанасов е лъжец / netinfo
“Господин Атанасов лъже, няма премествана разработка от служба в служба както той твърди”, така бившият вътрешен министър Румен Петков коментира в Плевен казуса с разработката “Лиани”.

Може да е изготвена информация, във всички случаи съм разпореждал по такива разработки да се концентрират усилията на Министерство като цяло, но е груба лъжа да се твърди, че е премествана или е спирана разработка.

"Атанасов е лъжец. Но сигурно има някои елементи на истинност в това, което казва и те трябва да бъдат погледнати през призмата на: представляват ли класифицирана информация или не. Но за мене той е лъжец".

По част от разработката по преценка на компетентните органи нещата стигнаха до съд и има произнесена присъда, каза още Румен Петков. Той допълни, че това е една от успешните реализации, по които е работено през този период от време. “Да се лъже и грубо спекулира по този циничен начин води до увреждане на авторитерта на отделни ръководители на Министерството на вътрешните работи в различини периоди, в това число и моя авторитет и демотивира служителите, които са постигнали успехи по тази разработка”, каза Петков.

Според него истината е, че в България има много по-голяма среда на чуваемост за лъжата и клеветата, отколкото за истината.