abv
abv / dariknews.bg
При регистрирането на листата на АБВ – Плевен нейният водач Румен Петков, който е член на Изпълнителното бюро на партията каза:
“Съумяхме да структурираме една мнного добре балансирана листа в 15-ти МИР – Плевен и в трите основни направления – като възрастова структура, като териториална разположеност, и като гаранция за това, че половсете са разнопоставени“.

Петков подчерта изключителната професионална тежест на листата. „В нея има хора със солидни професионални биографии като работа в социалната сфера, солидни юристи, хора, които са свързани с изкуството, хора от малкия и средния бизнес и хора, които имат силно представяне в местните органи за самоуправление. Това ни дава самочувствието, че предлагаме на Плевен добрия, почтен и предсказуем избор.
Листата на ПП АБВ в Плевен е пълна – с 18 кандидати като всеки от участниците е със съзнанието за отговорността, която носи за следващите 4 години. Предлагаме на нашите съграждани отбор, който ще има ангажимента и политическата отговорност през следващите години да бъде пред очите на гражданите“.

abv
dariknews.bg

Румен Петков каза, че през изминалите години АБВ е имала последователна позиция по ключовите въпроси за Плевен, за разлика от всички останали участници в настоящата политическа надпревара.

„Фактът, че сме първи от парламентарно представените политичеески сили, които се регистрират е достатъчно показателен за готовността ни като регионални структури и на ПП АБВ и на ПП Движение 21 така, че влизаме в преедстоящата надпревара със самочувствието на хора, които излъчват професионализъм, почтеност и предсказуемост, която е нужна повече от всякога“, каза Румен Петков.    

Първите 6 в списъка с кандидати на АБВ-Плевен за предстоящите избори на 26 март са:
Румен Петков, Цветан Антов, Радосвета Маджарова, Любомир Мачев, Николай Петров и Петранка Антонова.