am
am / dariknews.archive
До края на ноември ще бъдат ремонтирани още две мостови съоръжения по АМ"Хемус". Това информира министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред журналисти в Министерски съвет като уточни, че пет от общо 17 мостови съоръжения в лошо експлоатационно състояние по магистралите се ремонтират. Три от тях са на магистрала "Хемус", а две - на "Тракия".
 
До края на август ще започнат ремонтите на още три мостови съоръжения - два по "Хемус" и един на "Тракия", като за целта ще се създаде необходимата организация на движението.
 
Министърът каза, че миналата година са били ремонтирани седем съоръжения по двете магистрали. Парите за ремонтите на тези мостове са над 130 млн. лева. Министър Нанков напомни, че тези съоръжения са строени преди повече от 45 години и експлоатационният им срок е на път да изтече.
 
Николай Нанков каза, че е убеден, че ремонтите ще приключат до първи ноември и при въвеждането на зимното поддържане на магистралите ще бъде възстановено движението на тежкотоварните коли. Останалите мостове според възможностите на бюджета планово ще бъдат ремонтирани в рамките на 2019-2020 г.
 
Министърът направи този коментар, след като с финансовия министър са представили на премиера разчет на необходимите средства за ремонт на мостови съоръжения по магистралите и първокласните пътища, които са в тежко експлоатационно състояние.