Регионалната преса в сряда
Регионалната преса в сряда / sxc.hu

«Колата и градът» превзе Плевен, това е водещото заглавие на вестник «Посредник» днес. На първа страница колегите са отразили откриването на 15-тото специализирано изложение» «Партньори на колела», където са показани най-новите автомобила на вносители, дистрибутори и търговци.

Затвориха 100-годишна фабрика за лимонада в Кнежа, още една от темите на вестника днес. Агенцията по безопасност на храните е затворила обекта заради несъответствия на хигиенни и технологични изисквания. Според колегите, фирмата е била затворена още преди 2 месеца, но е работила незаконно нощно време.

На страница първа може да намерите информация как предприемчиви българи могат да получат по 20 хиляди лева, за да стартират собствен бизнес. Инициативата е на социалното министерство, а парите се отпускат безвъзмездно. За получаването им може да кандидатстват безработни със средно и висше образование, регистрирани в Бюрото по труда.

На втора страница колегите представят екшън, разиграл се в центъра на Плевен вчера. Млада жена припаднала, а линейката на Спешна помощ пристигнала 15 минути след като минувачи са подали сигнал за инцидента. Според изданието, на спешните медици било обяснено да търсят пострадал със счупен крак и това причинило забавянето.

На стр. 4 е поместена информация за изграждането на областния информационен център в Плевен. В сградата, където преди репетираше Северняшкият ансамбъл, вече са започнали ремонтните дейности. Центърът се прави по проект на Община Плевен и ще струва почти 500 хил. лв. Парите са безвъзмездна помощ по ОП «Техническа помощ».

Във вестника четем и за поредни награди на млади плевенски музиканти и как плевенска дизайнерка е получила покана за дефиле в Париж.

"Топлофикация Плевен" има готовност да пусне отоплението при желание на клиентите, но до момента няма такива постъпили запитвания, пише в "Посоки". Светлозар Стоянов, началник цех "Топлоснабдяване" в плевенското дружество, припомня и какъв е точно регламентът за пускане на топлото преди официалното начало на отоплителния сезон.

Обявиха победителите във фотоконкурса "България - атрактивна туристическа дестинация". Фотоизложбата на участниците в онлайн конкурса за снимки беше открита вчера на Летище София, Терминал 2. Организатор на инициативата е Регионалният бизнес център - Плевен, със съдействието на Плевенската община и редица други институции. 30 от най-добрите снимки ще бъдат показани на изложба в Плевен през декември.

Проф. д-р Григор Горчев с юбилеен почетен плакет от Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна. Висшето учебно заведение е отбелязало своя 50-годишен юбилей. Представители на плевенската академична общност - преподаватели и студент са участвали в научни сесии, организирани от варненските им колеги, пише още в "Посоки".