Рецидивист на 67г. простреля свой криминално проявен роднина
Рецидивист на 67г. простреля свой криминално проявен роднина / archiv.DarikNews

На 24 март в 14:25 часа в РУП-Пордим е получен сигнал от 32-годишна за това, че в село Каменец е прострелян в областта на подмишничната кост 55-годишен местен жител.

Пострадалият е транспортиран от екип на ЦСМП-Плевен и е настанен в клиника по Ортопедия и травматология към УМБАЛ " Г .Странски " гр.Плевен, без опастност за живота. Извършена му е оперативна интервенция.

Проверка е изяснила, че мъжът има три присъди за измами. Незабавно са изпратени полицейски екипи, които са задържали извършителя - 67-годишен от същото село, роднина на пострадалия. Стрелецът има пет присъди за хулиганство и скитничество обсебване. Намерено е и оръжието - боен пистолет марка "Браунинг"- патент - калибър 7,65. Иззети са и 2 гилзи и 7 патрона - незаконно притежавани.

В момента извършителят преминава на медицински преглед, защото има високо кръвно налягане. След стабилизиране на състоянието му ще бъде задържан.

По първоначална информация повод за инцидента са стари неуредени отношения на битова основа. Работата по случая продължава. Уведомен е окръжен прокурор.