Разпродадоха имущество на Плама
Разпродадоха имущество на Плама / netinfo
Четири от търговете за разпродаване на имуществото на обявената в несъстоятелност рафинерия “Нова Плама” приключиха успешно.

“Вантрейд” ЕООД Плевен беше обявен за купувач на базата за отдих, намираща се край язовир Горни Дъбник, това стана ясно след приключване на първия търг. Офертата на спечелилия купувач е с 500 лв. по- висока от първоначално обявената тръжна цена 46 000 лв. Вторият търг, на който се разпродаваха осем броя автобуси Икарус, беше спечелен от общинска фирма “Автобусни превози” АД Плевен с предложена цена 33 333,99 лв. Два автомобила от марката ВАЗ и един УАЗ, разиграни на третия за деня търг, станаха собственост на Стоян Каралъмов, който спечели наддаването с оферта на стойност 2 811 лв. Наддаването на четвъртия търг спечели русенската фирма "Булмаркет". С оферта от 102 000,28 лв. те стават собственици на дизелов локомотив продаван заедно с още 20 други превозни средства и вещи.

До края на деня ще бъде проведен и последният от предварително обявените търгове. За да влязат във владение, купувачите трябва в петдневен срок да внесат останалата част от сумата, с която са спечелили, след като им бъде приспаднат предварително внесения задатък. С получените от търга средства синдиците ще покрият първо най–неотложните дългове на бившата рафинерия.