Ралица Добрева лично се увери в състоянието на залетите площи в Община Гулянци
Ралица Добрева лично се увери в състоянието на залетите площи в Община Гулянци / dariknews.archive

На 13 март 2015 г. областният управител на Плевен Ралица Добрева провери на място състоянието на залетите земеделски площи в Община Гулянци. Придружена от началника на Напоителни системи Гулянци Владимир Москов и общинския ръководител на ГЕРБ Цецо Луканов Добрева лично посети засегнатите терени.

Ралица Добрева лично се увери в състоянието на залетите площи в Община Гулянци
netinfo

Високите подпочвени води на Дунав, обилните валежи и снеготопенето са обстоятелствата, довели до тежкото състояние, в което се намират земеделските площи.

Засегнати са над 20 000 декара обработваема земя като най-пострадалите райони са в местността Видра, землищата на Гулянци, Долни Вит, Сомовит, Дъбован, и Загражден.

Областният управител на Плевен Ралица Добрева поддържа непрекъснати контакти с пострадалите земеделски производители и ръководството на Напоителни системи, откъдето увериха, че в максимално кратък срок ще бъде пусната голямата помпа. Капацитетът и мощността й позволяват водата да бъде изтеглена от земеделските площи, което ще даде възможност заблатените терени да изсъхнат и бъдат използвани отново по предназначение.