Р.Петков:Част съм от лъжата за Белене и искам там да знаят, че съм един от тях
Р.Петков:Част съм от лъжата за Белене и искам там да знаят, че съм един от тях / archive.dariknews

„Партийното ръководство излъга за Белене, за плоския данък и за ред неща още, но за мен Белене е кауза и за съжаление аз съм част от тази лъжа и съм ходил да убеждавам хората за референдума, там и гласувах", каза Румен Петков пред журналисти.

Той припомни, че тогава е участвал в кампании в цялата страна, където е убеждавал хората, че Белене е приоритет на приоритетите. „Чувствам се отговорен и към организацията в Белене и искам в този труден за тях момент те да знаят, че има човек, който е с тях и е един от тях". Така Румен Петков обясни смяната на членството си в партийната организация в Белене.

Той определи мотивите за предстоящото си оттегляне от позицията на областен лидер на партийната организация в края на януари като резонни и коректни. „Не мисля, че е редно човек, който оглавява една партийна организация, всъщост да работи за друга листа".

Петков заяви, че желанието му е неговата партия да се представи максимално убедително и затова тя трябва да си избере ръководител, който да вложи цялата си енергия за успешното представяне на предстоящите избори, което е част от успешното представяне на Левицата. Румен Петков е убеден, че това, че е част от АБВ едва ли ще доведе до изключването му от партийната организация в Белене. "Ние там членуваме 100% излъгани хора", подчерта той.