При закрити врата започна делото за убийството на малката Михаела
При закрити врата започна делото за убийството на малката Михаела / автор: Люба Нинова

При закрити врата ще се гледа делото за убийството на 4-годишната Михаела Баракова от баба й през 2006 год. Решението беше взето по искане на прокурора по делото Искра Ганева. Аргументите й бяха, че не е редно да се оповестяват в общественото пространство подробности от интимния живот на хората, каквито предполага разпитът на свидетелите и страните.

Обвиняемата Маргарита Баракова се яви в съдебната зала, беше й назначен служебен защитник, тъй като тя не беше избрала предварително такъв. Дъщерята на обвиняемата и майка на Михаела отказа да свидетелства, свидетел няма да бъде и 12-годишният Франческо - брат на убитото дете. Маргарита Баракова ще отговаря за убийство, извършено с особена жестокост.

Бабата е посегнала на 4-годишната си внучка Михаела в състояние на алкохолно опиянение, издразнена от плача на детето. Първо го е била с ръце, после го стиснала за врата и го ударила в ръба на касата на вратата. След това, за да прикрие престъплението си, разкъсала тялото на малката Михаела в областта на ануса и влагалището, завила трупчето в чаршаф и го отнесла в избеното помещение. Впоследствие изхвърлила трупа на детето в контейнер за отпадъци и казала на майката, че Михаела е изчезнала предната вечер. Тялото на убитото момиченце беше намерено на сметището в Буковлък.