Преглед на регионалния печат
Преглед на регионалния печат / sxc.hu

Курбан за здраве, водосвет и нов свещеник за храмовия празник в Долна Митрополия, това е заглавие от първата страница на вестник «Посредник». Над 100 човека са се събрали в църкавата «Св. Димитър» в града, за да отбележат Димитровден на 26 октомври. Новият свещеник на храма е отец Антоний.

Бронзови медали за Магдалена и Даниел Дакеви от Международната олимпиада по астрономия, проведена в Казахстан. Медалистите са ученици от Математическата гимназия в Плевен.

Масово проверяват камиони и автобуси. Служителите на автомобилна инспекция проверяват за разкъсвания по гумите, дълбочината на грайферите и закрепващите елементи на автомобилните колела. Проверки ще се правят и на спирачната уредба на возилата.

За поредната жертва на катастрофа пише на стр. 2-ра в «Посредник». Този път това е 26-годишна жена от Буковлък, тя е починала при инцидент близо до Сандански. От вестника научаваме още, че в Окръжен съд Плевен вече е внесен обвинителния акт срещу ромския бос Събчо Младенов. През март миналата година той стреля с автомат «Калашников» срещу свои роднини.

Около 400 заявления по програмата «Аз мога повече» вече са разгледани в Бюрото по труда в Плевен. 55 желаещи са получили ваучерите за своето обучение. Обучението по ключови компетентности и професии е за работещи и се извършва след работно време.

Хепатит покосява ромите, още едно от заглавията в изданието. За последните две седмици в Плевенска област са регистрирани 49 заболели.

Плевенчани замесени в детско порно по интернет, пише във вестник "Посоки". Плевенските антимафиоти са участвали в залавянето на разпространители на порнографски материали с деца в интернет. Общо 20 са задържаните мъже по време на операция, проведена във вторник вечерта в няколко града на страната. Действията на органите на реда са насочени към неутрализирането на организирана престъпна група, разпространявала в мрежата видеофайлове със сцени на сексуално насилие и гавра с деца на възраст от 2- до 11-годишна възраст.

Дежурни прокурори ще следят за нарушения на вота в Плевенско и тази неделя, четем в изданието. Прокуратурите при съдебен окръг - Окръжна прокуратура - Плевен работят по три сигнала за престъпления против избирателното право. Два от тях са постъпили в Районна прокуратура - Червен бряг. За купуване на гласове там са образувани две досъдебни производства, като и двете са срещу неизвестен извършител. Към настоящия момент няма повдигнати обвинения и разследването продължава в законоустановения 2-месечен срок.