Преглед на печата днес
Преглед на печата днес / netinfo

 

Водещо заглавие в регионалния ежедневник Посоки е:

Вълнението да изпратиш истинска картичка

Преди години част от Новогодишните празници се свързваха и с голямото надписване на картички и лепенето на пликове. Вероятно повечето от нас не биха сбъркали сладникавия вкус на лепилото с нищо друго. Картичките в пощенската кутия - мила и приятна изненада и удоволствие от това, че някой се е сетил за теб и ти е пожелал през Новата година дежурните здраве, щастие, късмет.

Сагата с Деветашката отива в европейски съд

Природозащитници алармират: Прилепите будни, популацията драстично намаляла

 Добромир Добринов е част от екипа на "Зелени Балкани" в София. Работи по различни дейности, свързани с екологичната мрежа Натура 2000. Участва в програмите на "Зелени Балкани" за консервация на хищните птици, в дейности за мониторинг на редки видове и други теренни дейности.

Добромир Добринов алармира, че оцеляването на прилепите в Деветашката пещера е под въпрос след снимките на "Непобедимите 2". Оценката е на Центъра за изследване и защита на прилепите.Природозащитниците направили проверка в пещерата в събота.

 

 

Предсмъртното писмо на руски подпоручик получи Военноисторическия музей

Уникален подарък получи дирекция "Военноисторически музеи" навръх 10 декември. Това е последното писмо до близките на руския подпоручик Николай Шилдбах, загинал по време на Плевенската епопея от 1877 г. Реликвата беше дарена на Плевен от правнучката на Шилдбах - московчанката Марина Дружинина, която открила записката със сантиментална и историческа стойност през пролетта в семейния архив.

В писмото се казва: "Когато четете това, може би няма да съм жив.

 

Футболни фенове с отворено писмо за спасяване на стадион "Белите орли"

Вчера футболни фенове от клуб "Винаги верни" разпространиха Отворено писмо, което е адресирано до общинското ръководство, Общинския съвет, президентите на ФК "Белите орли" и ФК "Спартак 1919", до спортната общественост и медиите в града. В него те призовават да се положат усилия за довършването на стадион "Белите орли", а не за неговото разрушаване. Както бе писано в някои медии, стадионът, който е единствения футболен такъв в страната, се събаря заради износване на метала. "Ако вече започналото му разрушаване продължи, Плевен рискува да остане без съоръжение, годно за провеждането на професионални футболни срещи.

 

Доц. Димитър Стойков:

Успокойте се, водният проект не е загубен

Очакваме 100 милиона лева за ВиК, канализация и пречиствателна станция

 На поредния брифинг в Общината кметът Димитър Стойков обсъди проблема с водоснабдяването и отпадъчните води на Плевен, който неотдавна бе дискутиран дори в Народното събрание. Много се спекулира с това дали има или няма проект за пречиствателна станция. Факт обаче е, че срокът за подаването на документи беше 30 ноември, а готов проект нямаше. Разбирате, че за броени дни от влизането на новия екип нямаше абсолютно никаква възможност да се подготви такъв проект и то с нужните качества, за да бъде одобрен. Ако плевенска община не изгради колектора и пречиствателната станция до 2 години, след този срок пак ще трябва да го направи, но със собствени средства, обясни кметът. "