Преглед на печата
Преглед на печата / archiv.DarikNews

Какво четем от страниците на вестниците:

Вестник "Посредник" пише -

Какво и колко успяха да засеят стопаните в Плевенско до сега

Кога и как ще се реши съдбата на АЕЦ Белене след последните събития около централата

Кой наш музикант се срещна с холандската кралица

Кколко деца от домовете в областта намериха своите семейства

С какъв резултат завършиха проедните контроли на баскетболния Спартак

Защо и по чия прищявка волейболистите ни останаха на улицатав началото на първенството

В брой 33 на вестник БГ - Север пише:

"Гръцка връзка по случая с невзривената бомба" е водещото заглавие на 33 брой на седмичника "BG Север". Материалът разкрива неизвестни досега подробности по делото срещу четиримата задържани за самоделката, открита в деня на посещението на премиера Бойко Борисов в Плевен.

Другата основна тема на броя е свързана с новината, че към спрения проект за изграждането на АЕЦ "Белене" има проявен инвеститорски интерес от американска компания. Според депутата от БСП Румен Петков, преди държавата ни да подпише договора за атомната централа трябва да се дадат ясни отговори на изключително важни за страната въпроси. Областният съвет на социалистите в Плевен пък прие декларация, в която се искат гаранции, че в сделката за АЕЦ "Белене" българският национален интерес ще бъде защитен.

Млади хора гинат в свирепи удари с мотори, за високата смъртност са виновни и шофьорите на автомобили, информира вестникът на 3 стр. Зловещата статистиката на загиналите при катастрофи мотористи е подкрепена и с няколко конкретни случая.

"Давност за частните борчове предвиждат законови промени" е заглавието на водещия материал на 5 страница. Пак там ще прочетете на какво залага козметичният бранш, защо зелето на пазара удари рекордни цени и какво се търси на пазара на имотите в Плевен.

На 6 стр. ще намерите информация за иновативен английски модел, който наши експерти смятат да приложат в българските условия, коментар за въведените кухи новости в образованието и рубриките "Гневът на младите" и "Послушай лекаря".

"Артседмица" на 7 стр. отново е богата на новини за културния живот в града.
"Превзех гилдията отвътре" - твърди в интервю за вестника писателят Пелин Пелинов.

9 стр. е посветена изцяло на инициативата Световен ден на сърцето и на причините за високата смъртност от сърдечно-съдови проблеми у нас.

"Спартак с нова икономична победа" е основният материал на спортната 15 стр., която информира и за представянето на плевенските баскетболисти, бриджори и шахматисти в различни състезания.

С какво рокаджиите от "Taking Heed" привлякоха вниманието на спецовете, как находчива баба пощури телефонни измамници и кои известни рожденици трябва да почерпят тази седмица ще научите от 16 стр.

В седмичника ще намерите и полезни съвети, граждански обяви, кръстословица, хороскоп, спорт и забавни четива за уикенда, програмите на ефирни и кабелни телевизии и много новини.