Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

В петъчния брой на вестник "Посредник" четем:

Защо и как наша детска градина се превърна в сцена за международно изкуство

Къде и защо се изви опашка за храни още от ранни зори

Кога Плевен ще се качи отново на колела

Ще има ли скоро в РИМ съоръжение за достъп на инвалиди до втория етаж

Как проект проучва нагласите за съвременни стандарти в туризма у нас

Вземат ли се твърде на сериозно родните музиканти и според кого

 От страниците на вестник BG Север

"Тийнейджъри прославят родния Плевен с таланта си" - водещото заглавие на 32 брой на седмичника BG Север". Материалът информира читателите за поредните успешни национални и международни изяви на млади плевенчани.

Границите на неизбежната самоотбрана и правото да се защитиш, когато крадци или други бандити влязат в жилището ти, коментира основният материал на 3 стр. - "Домът не е крепост в България". Пак там можете да прочетете защо се стига до бой между пациенти пред кабинетите на джипитата, какво наказание получи пишман любовчия, седнал зад волана след запой и други "конфликтни" новини.

Решението на сагата АЕЦ "Белене" е централата да се строи от западен инвеститор и при адекватни действия на правителството до него може да се стигне още тази година, смята депутатът от БСП Румен Петков, цитиран на 4 стр. на вестника. В рубриката си "Общество" изданието информира още за представянето на проекта "Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Плевен", за подписания меморандум между НДСВ и земеделците на Стефан Личев, за акцията по почистването на вандалския надпис върху паметника на Иван Винаров и др.

На бизнес страницата ще намерите подробности за промените в Търговския закон, за това как слабата реколта от грозде ще повлияе на цената на домашната ракия и информация за нарастващия брой на делата срещу длъжници на банки.

"Над 2 300 първокласници чуха за пръв път училищния звънец" е заглавието на репортаж от емоциите при откриването на новата учебна година в плевенските училища. На 6 стр. ще прочетете още кои са очакваните два нови грипни щама през тази зима, защо плевенчани искат да се открие денонощен стоматологичен кабинет и как животът на млада плевенчанка бе оценен на 18 лева.

Информация за новата постановка на режисьора Димо Дешев, за работата на Консултативния съвет по култура и за престижните награди, които получиха възпитаници на Музикалното училище ще намерите на 7 стр.

Борбата ни е в името на живите - вече да няма почернени майки, твърди в интервю за седмичника Мария Димитрова, председател на фондация "Безопасни улици от Валя".

На живата легенда на Плевен - ключарят-музикант Чавдар Пащарпански, е посветена 9 стр. на вестника.

"Спартак оглави класирането след разгромна победа в Симитли" е водещият материал на спортната страница.

За раираните първолаци с мустаци, които ще учат "А,Б,В"-то в плевенския затвор, и за тийнейджърът, който разказа играта на най-добрите бийтбоксери у нас, ще прочетете на 16 стр.

В седмичника ще намерите и полезни съвети, граждански обяви, кръстословица, хороскоп, спорт и забавни четива за уикенда, програмите на ефирни и кабелни телевизии и много новини.