Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

Темите от новия брой на "Посредник":

Кметът пита ректора на МУ: Нужен ли съм ви?

Никой няма право да поставя така въпроса и да лиши студенти от един квалифициран преподавател. Така кметът Димитър Стойков коментира ситуацията от последната сесия на Общинския съвет в Плевен, когато само 2 гласа не стигнаха за решението заместникът му Алексей Зелов да поеме поста му "временно, докато проф. Стойков приключи трудовите си правоотношения с УМБАЛ "Георги Странски" и Медицинския университет". Такова предложение направи съветникът от БСП Илиян Йончев.
Пред журналисти вчера кметът заяви, че според него е некоректно да се залага името на университета и да се използва името на университетската болницата за чисто политически цели. Още повече от човек, служител на Медицинския университет, какъвто е Йончев, отбеляза проф. Стойков. Той за пореден път подчерта законността на договорите си с двете медицински заведения.

Млади плевенски европейци за по-добро бъдеще с приятели от осем държави

Плевенската Езикова гимназия е единствената в страната, която в рамките на един конкурсен период има одобрени две Коменски идеи, научи "Посредник" през уикенда. "Млади европейци - заедно за едно по-добро бъдеще" е новата инициатива, по която екип на Езиковата започва работа, заедно с партньори и приятели от различни държави.
"Това партньорство включва 8 училища. Целта им е да окуражи ученици и учители от цяла Европа да работят заедно, с цел да допринесат за едно по-добро бъдеще за всички. Изучавайки нашите културни прилики и разлики би трябвали да ни помогне да насърчим междукултурни диалози в нашите училища и местни общности", сподели ръководителят на проекта Марияна Крачунова, международен координатор по Коменски и преподавател по математика в Езиковата гимназия.
Повече ще научите от интервюто с г-жа Крачунова в новия брой на вестника.

"Подкрепа за кърмене" в Плевен на 2 години

С малък празник в Градската градина ще отбележи своя втори рожден организацията на Националната асоциация "Подкрепа за кърмене" в Плевен, информира един от нейните консултанти тук, Десислава Бетова. Купонът ще бъде на 2 август, четвъртък, от 10 ч в кафето до Оркестрината, а при лошо време домакин на веселбата ще е детски клуб "Funny Zone" в бизнес център "Генимекс".

Плевенчанин с победа на старта на европейското по билярд

Състезателят на билярд-клуб "Плевен" Антон Златев стартира с победа в Европейското първенство по билярд за юноши, което се провежда в немския град Брандербург. Надпреварата започна на 27 юли и ще продължи до 3 август. 16-годишният плевенчанин се състезава в дисциплината "Стрейт".

И още в броя:
Какво е поредното отличие за писателя Пелин Пелинов; Какво мислят плевенчани за обявеното поевтиняване на хранителните стоки спрямо миналото лято; Къде процентът на интернет зависимите младежи е по-висок - в Източна или в Западна Европа; Къде ще се изгражда паметник на Тодор Александров и кой обявява национална кампания за даряване на средства за целта.