Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

"Хитър трик. По-големи опаковки, по-малко хапчета, по... цена" - това е водещото заглавие в новия брой на регионалния всекидневник "Посредник".

"Освен че цените на лекарствата са високи, един хитър номер прилагат на потребителя производителите на лекарства, забеляза "Посредник". Тенденцията е да се произвеждат по-големи опаковки, но... по-празни, често с двойно по-малко хапчета отпреди, на същата - тоест двойно по-висока, а нерядко и по-висока цена. Сигурно има хора, особено пенсионери, които четат на опаковката в аптеката колко броя хапчета съдържа блистерът и тогава си ги купуват, но повечето от нас, понеже все бързаме, плащаме, пъхаме в чантата и едва в къщи, когато го отворим, виждаме за какво става дума. То всъщност излиза, че лъжа и измама няма, действително си пише точно и ясно броя на таблетките, но....".


"Еклогията - иновация и атракция" е друго заглавие от челото на новия брой на "Посредник".

Материалът информира за работата на плевенския иновативен отбор, който си поставя амбициозната цел да победи конкурентите си от страната. "На специална среща вчера беше представен иновативният отбор на Плевен, който ще ни представя в националната инициатива-конкурс "Иновативни практики в управлението". Инициативата се провежда по направление "Квалификация на педагогическите кадри". 28 отбора - по един за всяка област, са формирани от регионалните инспекторати по образованието. По правилата на конкурса в иновативния отбор на всяко РИО има по един представител на институцията и по четирима директори на училища. Иновативният отбор, с който ще участваме, е с ръководител Даниела Бачовска, началник на отдел в Регионалния инспекторат по образованието, а в екипа са четирима директори - Цветелин Горанов на НУ "Христо Ботев" в Плевен, Теодора Влахова на ОУ "Св. Климент Охридски" в Буковлък, Малинка Маринова на ПГ по туризъм и Невена Арабаджиева на ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване".


И още една водеща тема - "Пълно затъмнение над Дом "Майка и дете".

"И двете социални заведения в Плевен за деца, лишени от родителски грижи, в момента са с временно изпълняващи длъжността директори - Анелия Цанкова е вр.и. д. на Дома за медико-социални грижи, известен като Дом "Майка и дете", и Габриела Братанова - на Дом "Детелина". Ще припомним, че в края на годината директорът на Дома за медико-социални грижи, Иржина Костова бе дисциплинарно уволнена след проверка на ДАЗД. В момента уволнената директорка обжалва. Това, което ни направи неприятно впечатление, е, че когато отидохме в Дома за медико-социални грижи в понеделник, охраната ни заведе при г-жа Цанкова но тя категорично отказа да разговаря с нашия екип, под предлог, че е временно изпълняваща длъжността и не може да ни дава никакви информация. За нищо. "Когато изберат директор, това ще получавате и информация", беше лаконичният й отговор".

 
В новия брой на регионалния всекидневник ще прочетете още: "Съветниците гласуват. Февруарските заплати - в помощ на хората от Бисер", "Глобиха с 3 500 лева убиец на кучета", "Затягат проверките за пушене на обществени места" и "Журналисти тръгват на тур отвъд Дунав".