Преглед на печата
Преглед на печата / Дарик Плевен

Отново черен понеделник до Тотлебен и пак с румънско участие, с това заглавие на първа страница посреща читателите си вестник «Посредник» на 4 октомври. Вчера сутринта румънска «Тойота» навлязла в лентата за насрещно движение и се ударила в «Опел» с плевенска регистрация. При сблъсъка румънската кола се е запалила, българският шофьор е починал на място, а румънецът е изваден също мъртъв от изгорялата кола.

Словенци търсят 250 строители от Плевенско, тази оферта отправят от Бюрото по труда в Плевен. Словенски работодател търси зидаро-мазачи и общи работници с опит, мъже на възраст между 30 и 40 години, а заплащането е 500 евро на месец.

На страница втора колегите са направили поредната тъжна равносметка на загиналите и ранени при катастрофи в Плевенско през последните 9 месеца. Оказва се, че на пътя са загинали 24-ма, ранените са 206.

Щатски върховен съдия ще гостува днес в Плевенски окръжен съд. Тема на дискусията с българските му колеги ще бъде управлението на съдебни дела и съдебна етика. Американецът е в България като участник в проект «Гражданско наблюдение на съда».

На страница 4-та има отзвук от третия пореден протест в подкрепа на жителите на Катуница, който се проведе в Плевен на 2-ри октомври. Този път около 100 младежи са протестирали мълчаливо с няколко рзпънати плаката, с надписи «България над всичко» и «Не на циганския произвол».

Почитателите на изкуството могат да посетят една интересна инициатива в ХГ «Илия Бешков», където гостува Варшавският музей на карикатурата. Там ще бъде представено членството на Полша в ЕС през призмата на полските художници карикатуристи.

За пореден път отложиха дело срещу брокерка, излъгала десетки с жилища на зелено, пише « Посоки». Писна ни да ходим по съдилищата, може ли все да си намират причина за отлагане, жалва се свидетел по казуса. Липсата на важни свидетели, ангажиран адвокат или болничен лист, тези са част от причините за отлагане на съдебно заседание по делото срещу измамната брокерка Даниела Маринова от Плевен.

И в "Посоки" пише за жестоката катастрофа, която вчера отне два човешки живота По данни на полицията това са 28-годишен от Бяла и румънски свещеник.

Продължава строителството на новия пътен участък, свързващ ул. "Иван Миндиликов" (бивша "София") и бул. "Георги Кочев" в Плевен. Улица "Ив. Миндиликов" преминава близо до жп гарата и автогарата на Плевен и е елемент от първостепенната улична мрежа. Обектът е включен в Инвестиционната програма на община Плевен за 2011-2012 г. и чрез реализацията му ще бъде облекчен трафика в града.