Преглед на печата
Преглед на печата / netinfo

 

Проверяват "Инжстрой" заради обществени поръчки, пише на челната си страница вестник "Посредник" във връзка с вчерашната акция по изземване на документи от общинското предприятие. Вестникът припомня стари проблеми около фирмата и искането на местната организация на ГЕРБ от 2008 г. дейността на "Инжстрой" да бъде проверена обстойно от специално назначена комисия.

Партия Атака застава твърдо зад опазването на Пета механизирана бригада в Плевен, информира още "Посредник". Решението е взето на спешно заседание на плевенската организация. Подготвя се протестна декларация и организирането на подписка срещу закриването на военното подразделение.

На вътрешните страници на вестника е поместено подробно интервю с директора на театъра Илко Иларионов относно бъдещето на културния институт. За сега няма опасност от съкращения при нас, споделя Иларионов във връзка с непрестанните слухове за преструктуриране.

"Италианската афера" - до кривата круша у нас е водещото заглавие в новия брой на "BG Север". Българските роми, които преди 4 години бяха задържани по т. нар. "италианска афера", са на път да избегнат примката на родното правосъдие, твърдят юристи. "Културата във финансов колапс" - е друго заглавие от първа страница на вестника. В същото време чиновниците са с осигурен разкош и са създадени предпоставки за харчене на принципа "куче влачи, диря няма", твърди изданието.

Защо учебната година в Спортното училище започна със скандал и какви са последиците от действията на вандали, които поругаха турските гробища в град Левски в свещения за мюсюлманите месец Рамазан, четем на страницата "Конфликти".

Наплив за студентски кредити се забелязва в Плевен. Кои банки отпускат помощта, разкрива бизнес страницата на седмичника.

В навечерието на новата учебна година "BG Север" обобщава - учебната 2010/2011 г. започва с паднали паралелки и по-малко ученици.

В голямото интервю ръководителят на Клиниката по кардиология и ревматология към УМБАЛ "Д-р Г. Странски" доц. Снежана Тишева  говори за реформата в здравеопазването, за нуждите от ангиографска лаборатория, както и за нископлатения труд на преподавателите.

На тематичната страница в "BG Север" е поместена покъртителната драма на едно 10-годишно момче, което вече 4 г. чака майка му да се завърне от гурбет.

Какво правиха рок динозаврите от "Ватикана" през лятото и какво им предстои - разбираме от "шарената" страница на вестника.