Преглед на печата
Преглед на печата / archive.dariknews

Във вестник "Посредник" днес пише:

Според кого, органите на реда можеха и трябваше да предотвратят трагедия в плевенско село

Читател пита: Трябва ли да чакаме да стене беля, за да бъде обезопасен надеждно атракционът в Градската

За две годишнини 50+5 и как "Северняците" ще ги отбележат

Ще дари ли ОбС и по чие предложение 1000 лева  от бюджета си за новия филм за Апостола

Кой посрещна непознати от шест държави, за да ги превърне само след няколко часа в приятели

Ще разполага ли новия "Спартак" с футболисти през започващия сезон и кои ще са те.

Вестник „BG Север" тази седмица:

„Внимание, шофьори, задава се паякът!", предупреждава от първата си страница 27-мия за годината брой на седмичника „BG Север". А да се внимава се струва, след като преместването на неправилно паркирал автомобил ще ви коства 42 лева.

„Абонат със свалени радиатори ще плаща на ТЕЦ-а 2 300 лв. за три години „отопление" е заглавието от 3-та страница „Конфликтна". Материалът е за продължителната, но неуспешна съдебна битка на плевенчанин с „Топлофикация". От същата страница е едно екстравагантно, но изстрадано предложение: „Уличните кръпки да не са анонимни!"

След като такси помете чакащи на спирка в София и последвалият обществен дебат, темата таксита е намерила място и на страниците на седмичника. На състоянието на таксиметровите превози в Плевен и необходимостта да се засили контролът върху бранша е посветена значителна част от страницата за общество и политика.

„Пеперудените деца" стават все повече, здравната каса не поема лечението им", е водещото заглавие на страницата за социални проблеми.

На мястото, отделено за култура, можете да прочетете за „Върбеновата къща - виенски дворец, превърнал се в зловещ паметник".

Интервюто на стр. 8 този път е с д-р Галина Цветкова, един от редовните участници в похода „По стъпките на Апостола".

„Балканът не прощава глупостта на хората", предупреждава заглавието на увлекателното четиво на следващата страница. Преходът до хижа „Дерменка" е труден и рискован, но си заслужава усилията, се убеждава всеки, след като прочете материала.

Водещото заглавие на спортната страница е за поредния ден Х за футболния Спартак - 22 юли. Тогава е насрочено общо събрание за учредяване на ОФК.

За екстремното колоездене - новата страст на местните тийнейджъри и че Плевен си има цар на таблата ще научите от стр. 16.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.