Преглед на печата
Преглед на печата / archive.dariknews

Във вестник "Посредник" този петък пише:

Колко съветници одобриха учредяване на Общински футболен клуб "Спартак" за участие в Северозападна "В" група

Каква смърт документирахме в двор във "Възрожденския комплекс"

Как изтича водата на Дунав през шлюзовете на вецовете

Кои са ключовите проекти в Областната стратегия за развитие

Къде ще отиват сумите от финансови санкции в Общинския съвет

Кога една смесена изложба може да се превърне в трамплин за нови изяви на автора си

Анонс на вестник „BG Север", бр. 24/2013 г.:

От чия квота е новият областен управител на Плевен? Това е въпросът, който поставя на първата си страница 24-тият за годината брой на седмичника „BG Север". В материала под същото заглавие, изданието пита: от квотата на БСП или на ДПС все пак е назначен плевенският губернатор Илиян Йончев. И защо „Позитано" 20 не се съобрази с мнението на членовете на Областния партиен съвет, които класираха Йончев едва на трето място при тайното гласуване на номинациите. Въпросите не са елементарно вътрешнопартийно заяждане и са свързани с позициите на БСП в национален мащаб, пояснява вестникът.

„Върбан Мончев осъди и магазин „Лайф" заради недостъпна среда" е заглавието на основния материал на „конфликтната" 3 стр. Седмичникът пояснява, че плевенчанинът за втори път принуждава търговците да се съобразяват с инвалидите и с техните възможности.

Кой печели „битката" между българските яйца и европейските домати ще научите от бизнес страницата на вестника. Пак там ще намерите материали по още няколко теми - пазарът на застраховките, какво градинско оборудване предлагат търговските вериги и др.

На 6 стр. можгете да прочетете какви опасности крие пазаруването на домашни яйца и мляко на открито през това лято.

„Артседмица" отново предлага богата информация за културния живот в Плевен. Основен акцент в нея е изложбата с творби на Иван Атанасов по повод неговата 70-та годишнина.

До 2020 г. трябва да намалим наполовина броя на загиналите във войната по пътищата, твърди в интервю за вестника главен инспектор Йордан Дундаков, шеф на КАТ - Плевен.
Съдбата на футболния „Спартак" отново е водеща на спортната страница в броя. Както вече стана ясно, феновете на отбора ще разчитат основно на финансова и всякаква друга подкрепа от общината, за да се съхрани надеждата, че тимът ще има някакво бъдеще.

Колко бира изпиха рокерите на купона си край Гривица, защо рапърът Real G не губи надежда за „Спартак", и кои известни рожденици трябва да почерпят тази седмица ще разберете от 16 стр.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.