Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

Какво пише във вестник "Посредник" този понеделник:

Коя е новата група в Общинския съвет и кои са нейните членове

Защо учители от цяла Северна България избраха Плевен за среща с експерти от МОМН и МФ

Успяха ли да се съберат фенове на футбола на протест пред общината

Според кого, българите са западномислеща нация с ориенталски навици

За какви промени в Конституцията настояват "зелените"

Как завършиха мачовете на футболния и волейболния "Спартак".

В поредния седми брой на вестник "BG Север" научаваме: 

"ЧЕЗ се гаври безпардонно със сериозен инвеститор" е водещият материал на седмия за тази година брой на в. "BG Север". От него ще научите как в продължение на 6 г. електроразпределителното дружество залъгва плевенски предприемач, че ще изгради предплатения от него трафопост. Оказва се обаче, че до настоящия момент трафопостът дори не е проектиран.

Вестникът отделя място и за протестите, с които Плевен даде своя принос за свалянето на правителството. "Оставката на кабинета бе необходима, управлението на ГЕРБ обърка страната" - коментира пред изданието областният лидер на БСП Васил Антонов.

На "конфликтната" 3 стр. ще научите защо родителите на 3-годишно момченце обвиняват детска учителка в тормоз. Плевен е на 23-то място по средна работна заплата. Най-високи са възнагражденията във фирмите монополисти - 1 407 лв. месечно, информира вестникът на своята бизнес страница.

От 6 стр. ще научите защо автоинструкторите въвеждат използването на таблети в изпитите. Там ще намерите и постоянните рубрики "Гневът на младите" и "Послушай лекаря". "Артседмица" отново предлага богата информация за културния живот в Плевен. "Най-важното нещо в театъра е да можеш да си партнираш" - твърди в интервю за изданието Ивет Костова, драматург в плевенския театър.

Какво е да загубиш най-близките си хора и въпреки това да намериш сили да продължиш да живееш, ще разберете от личната драма на 9 стр. "Тайнствен спонсор спасява "Спартак" - е водещото заглавие на спортната страница. Клубът ще го бъде, обещал на футболистите плевенският градоначалник проф. д-р Димитър Стойков.

Какви нестандартни идеи предложи сватбеното изложение и кои известни рожденици трябва да почерпят тази седмица ще научите от 16 стр. В седмичника ще намерите и полезни съвети, граждански обяви, кръстословица, хороскоп, спорт и забавни четива за уикенда, програмите на ефирни и кабелни телевизии и много новини