sad
sad / dariknews.archive
Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу жена за извършено убийство в апартамент. Обвинението срещу С.Й. е за това, че на 25-ти ноември 2017 г. в Плевен, умишлено умъртвила С.Б., като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Престъпление по чл.116, вр.  чл.115 от НК.
 
Обвиняемата живеела в апартамента на жертвата, в който имало и други квартиранти. Имала нужда от парични средства, за да преживява и да си купува наркотични вещества и алкохол. На 24 ноември 2017 г., тя откраднала мобилен телефон марка LG, собственост на квартирант - от стаята му с цел да го продаде. Мъжът установил кражбата и заявил, че  ще подаде жалба в полицията.
Същата вечер – на 24 ноември 2017 г., пострадалият С.Б. употребил значително количество алкохол. В ранните часове на 25 ноември 2017 г. между него и обвиняемата възникнал спор, който прераснал в конфликт по повод извършената кражба, като я заплашил, че ще я изгони от квартирата, тъй като предполагал, че тя е откраднала телефона. Ядосана от това, обвиняемата взела от холната маса стъклена бутилка и му нанесла няколко силни удара в областта на главата. Стъклената бутилка се счупила и в ръката й останала горната част, с която продължила да нанася удари по главата и в тялото на пострадалия.
След  нанесения побой пострадалият останал да лежи на земята. Значително по-късно, след като установила, че пострадалият не дава признаци на живот тя се обадила на тел.112,  като съобщила за смъртта на С.Б.
 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.