Празнична седмица в СУ„Христо Смирненски в град Гулянци
Празнична седмица в СУ„Христо Смирненски в град Гулянци / obshtina.guljanci

Изпълнена с празнични вълнения беше седмицата от 19 до 23 декември за децата от СУ „Христо Смирненски" град Гулянци. Събитията започнаха още в понеделник с гостуване на фокусник и коледен базар.

Базарът с коледни картички, украса и сувенири бе подготвен и подреден от учениците от гимназиален курс, като част от професионалното им обучение, с преподавател Валя Станчева. Тя сподели, че средствата, събрани от продадените ръчно изработени предмети, ще бъдат дарени. Каква да е каузата, децата и тяхната учителка ще решат заедно.

Празнична седмица в СУХристо Смирненски в град Гулянци
netinfo

Във вторник Коледният базар гостува в Общински съвет град Гулянци, заедно с коледарчетата от групите към училището „Фолклор на етносите" и „Фолклор на народите" с ръководители Деница Симеонова и Галя Маринова. Освен местния парламент, коледарите зарадваха с песни и наричания за здраве и берекет и Общинска администрация, и ДГ „Незабравка".

На 22 декември музикална програма и постановката „Коледа е!" събраха в мултимедийната зала на СУ „Христо Смирненски" ученици, учители и гости. Децата от клубовете „Фолклор на етносите" и „Фолклор на народите" демонстрираха актьорски талант в постановката и представиха изключително колоритно и запомнящо се народните обичаи и традиции, свързани с Бъдни вечер и честването на Коледа в българското семейство. Музикалните изпълнения в програмата вдигнаха градуса на настроението в залата. Кулминация на празника бе пристигането на най-чакания гост - Дядо Коледа.

Той раздаде подаръци на всички ученици, а на самото училище поднесе аудио уредба, с която да озвучава прекрасните си тържества. Добрия старец не пропусна да поощри с дар за послушанието през годината директора на училището Емилия Кръстева, както и общинското ръководство в лицето на секретаря Мариана Трифонова. От своя страна домакините получиха парична награда от кмета на общината Лъчезар Яков, която да подпомогне творческата и културна дейност на училището.