/ agrozona
Във връзка с опасността от „африканска чума“ по свинете и провеждането на разяснителна кампания за недопускане на разпространението й, в Община Левски се проведе заседание на Общинската епизоотична комисия с председател зам.-кмета на Община Левски Кольо Домеников. С оглед  по-добра координация и взаимодействие на институциите в заседанието участва кметът на общината Любка Александрова.

Бозвелийско в очакване, днес излизат пробите на прасетата в селото

Д-р Димитър Владимиров - официалният ветеринарен лекар на община Левски информира за произхода на заболяването, актуалната епизоотична обстановка, начините за заразяване и мерки за недопускане.

Чумата в Тутраканци дошла от румънски фураж

Членовете на епизoотичната комисия, сред които са и кметове на кметства в общината - Градище, Изгрев, Трънчовица, Аспарухово, споделиха тревогата на хората в селата. Коментирани бяха възможните източници на зараза, сред които и кланици, отговорностите на институциите и начините за превенция.

Брошура с конкретни мерки и съвети към стопаните ще бъде разпространена, реши комисията, за да се предотврати заразяването и се намали риска от загуби на стопаните.