Поредно участие на арт школа Колорит в междунроден фестивал
Поредно участие на арт школа Колорит в междунроден фестивал / art.kolorit

Творческият екип на арт школа „Колорит"-Плевен се завърна след успешно участие в Международния арт фестивал с пленер „Малък Битолски Монмартър"-2014, който се проведе в град Битоля - Република Македония.

На своето 33-то издание престижният арт форум събра елита на детското изобразително изкуство от цял свят. В невероятна творческа атмосфера 80 деца от 10 страни рисуваха старата македонска архитектура в Битоля, Охрид и Крушево, общуваха с езика на изкуството и приятелството и създадоха стотици прекрасни творби.

В екипа на „Колорит", който представи България на престижния арт фестивал бяха Християна Дечева - 12 г., Ирен Ангелова - 14 г., Кристина Михалова - 16 г. и ръководителят на школата Майя Ананиева.

Поредно участие на арт школа Колорит в междунроден фестивал
netinfo

Школата получи право на участие, след спечелването на високото отличие „Златна четка" за колекцията от рисунки, представени на Международния конкурс, предшестващ арт фестивала.

На тържественото откриването на форума бяха връчени и индивидуалните награди от конкурса „Златна палитра" за петгодишната Христина Татолова и почетните дипломи за шестгодишните Александра Петкова и Анна Конова.