Поредна жертва на телефонна измама изгоря с над 1000 лева
Поредна жертва на телефонна измама изгоря с над 1000 лева / archiv.DarikNews

Въпреки предупрежденията на полицията, в село Трънчовица бе извършена телефонна измама. На 23 януари около 21:30 часа в полицията в Левски е получен сигнал от 80-годишна жителка на селото. Жената е обяснила, че около 19:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон за възникнало тежко пътно транспортно произшествие, като участник е неиният син.

От доверчивата жена измамниците поискали да заплати определена парична сума за освобождаването му. Около 21:00 часа пред дома си тя предала на непознат сумата от 1085 лева. Мъжът се оттеглил с лек автомобил в неизвестна посока.

Полицията провежда оперативно издирвателни мероприятия за установяване и задържане на извършителя. За престъпление по чл. 209, ал.1 от НК е уведомен районен прокурор.

Криминалистите съветват хората, ако им бъдат отправени подобни молби, да не се доверяват само на телефонното обаждане, колкото и логично и убедително да им звучи, а да потърсят близките си.

В никакъв случай да не предприемат разплащания с трети лица. Сценариите са различни и измамниците променят тактиката си ежедневно. При всяко обаждане, при което ви искат пари, не изпълнявайте исканията им. Свържете се с познати или роднини.