Поети с китари си дават среща на Бардфест в Ловеч
Поети с китари си дават среща на Бардфест в Ловеч / netinfo

Девето издание на "Бардфест Ловеч" ще се проведе от 4 до 6 септември, съобщават от пресцентъра на община Ловеч. Мотото на инициативата, организирана от Община Ловеч, е "Събрахме се за цял живот".

Във фестивалните концерти ще вземат участие поети с китара от България, Русия, Молдова и Румъния. Целта на фестивала е да се популяризират и утвърдят изпълненията на поети с китара - професионалисти и любители. Официалното откриване на "Бардфест Ловеч" е на 4 септември от 17.30 часа в голямата зала на читалище "Наука". В програмата за 5 септември е включено представяне на нови книги и автори от 10.30 часа в Камерната зала на читалището. За 14.00 часа е предвидено стартирането на втората част от Фестивалната програма на сцена на открито пред читалище "Наука".

Заключителният концерт "Песента на моята любов" е от 20.00 часа на същата сцена. В 21.00 часа ще започне награждаването на лауреатите и официалното закриване на фестивала. Журито ще връчи награда на изпълнител в концерта "Песента на моята любов". Тя е на името на Владимир Левков - идейният създател на първия бард фестивал в България и двигател на българското бард движение. Всички участници се получат грамоти за участие. На най-добрите ще бъдат връчени награди: на Община Ловеч, на списание "Отечество" и вестник "Моята вяра", на Ротари клуб - Ловеч, на Виенски салон "Белведере" - за най-млад участник или дебют.